Giv gaver, der er sunde for børn og gode for naturen | Gratis fragt

Hej – vi er EcoBee

Vi er en lille dansk start-up, som sælger økologisk tøj helt uden kemi.

Vores tøj er økologisk, fri for kemi og farvestoffer. Produktionen er bæredygtig og skånsom mod miljøet, og vi sikrer gode arbejdsforhold for alle, der beskæftiger sig med vores produkt – lige fra dyrkningen af bomulden til produktionen af tøjet.

Vi farver ikke tøjet, men bruger en sort af bomuld, der fra naturens side er enten brun, grøn eller råhvid - som vist på billedet herunder.

200 kemikalier i ét stykke tøj er 200 for meget

Da vi startede EcoBee, troede vi, at økologisk tøj var lig med sundt og naturligt tøj – både for os som forbrugere og for miljøet. Men det var forkert. 

Vi fandt ud af, at økologi bliver brugt lidt i flæng, og at økologisk tøj ikke er ensbetydende med, at det hverken er sundt at gå med eller lavet i pagt med naturen. For én ting er at undgå sprøjtegifte i dyrkningen af bomulden, noget andet er at undgå tung kemi i resten af produktionen af tøjet.

Det er normalt at bruge omkring 200 forskellige kemikalier for at lave et stykke konventionelt produceret tøj. Kemikalierne bliver blandt andet brugt til at blege og farve tøjet og til at få tøjet til at arte sig, så det fx ikke krøller. De kemikalier, der bliver brugt, ødelægger naturen omkring fabrikken og fabriksarbejdernes helbred på grund af giftige dampe. Men kemikalierne er også dårlige for os forbrugere, fordi mange af de skadelige kemikalier bliver siddende i tøjet, som vi så risikerer at optage gennem huden.

Certificeringer er ingen garanti

De fleste økologi-certificeringer garanterer, at der ikke er brugt pesticider, kunstgødning og GMOer i dyrkningen af bomulden. Og nogle certificeringer forbyder brug af bestemte kemikalier til bearbejdning, farvning og blegning af tøjet. Andre certificeringer har regler omkring fairtrade.

Men ingen certificering garanterer "hele pakken": At der ikke er brugt sprøjtegifte i dyrkningen af bomulden, at der ikke er brugt nogen former for farlig kemi til at fremstille tøjet og samtidig, at der er gode vilkår for både bønder og fabriksarbejdere. Faktisk har vi ikke kunne finde noget tøj på det danske marked, der kunne leve op til at være økologisk, helt igennem kemi-og farvefrit, bæredygtigt, biodynamisk og fairtrade.

Vi er ægte økologi

Hos os kan du kun købe tøj, der lever op til de højeste standarder for økologi, og hvor der er kontrol med alt lige fra naturlig vanding af bomuldsplanterne, biodiversitet og bæredygtighed. Her er absolut ingen brug af kemi, og vi sørger for gode arbejdsforhold til alle, der beskæftiger sig med vores produkter.

For os er det afgørende, at der er fuld gennemsigtighed omkring hele forsyningskæden for at få et retvisende billede af, hvordan tøjet er lavet og under hvilke vilkår. Du kan læse mere om forsyningskæden af vores tøj her.