Giv gaver, der er sunde for børn og gode for naturen | Gratis fragt

FAQ - ofte stillede spørgsmål

Q: På hvilken måde adskiller jeres tøj sig fra andre økologiske tøjmærker?

A: Vores tøj er økologisk, fri for kemikalier, farvestoffer og blegemiddel. Stort set alt økologisk tøj, du finder på markedet i dag, er farvet. Den del har vi skåret helt fra. Derfor kan du kun finde tøj, der er uden farvestoffer hos os – og kun i bomuldens naturlige farver, som er enten brun, grøn eller råhvid. "Almindeligt" hvidt tøj er faktisk farvet med en blå farve, som gør tøjet optisk hvidt - en hård proces, som kræver mange kemikalier. Og så bruger vi ikke økologisk bomuld fra Indien og Kina, fordi vi ved selvsyn har set, hvordan usunde og dårlige forholdene. Alt vores bomuld kommer fra små biodynamiske landbrug i Brasilien. 

Q: Hvor og hvordan er jeres tøj lavet?

A: Alt vores tøj er lavet under gode og kontrollerede forhold i Portugal. Det er naturligvis GOTS-certificeret. Og bomulden kommer fra biodynamiske marker i Brasilien, hvor bønderne, der dyrker bomulden, selv ejer markerne. Den økologiske bomuld kommer fra nogle særlige bomuldsplanter, som dyrkes i de tre farver (brun, grøn og råhvid), som tøjet kommer i. Der er altså ingen farvning af tøjet efterfølgende. Og vi behandler ikke tøjet med nogen former for farlig kemi.

Q: Hvad betyder det, at stoffet er certificeret?

A: Vi har valgt, at vores undertøj kun bliver lavet af GOTS-certificeret økologisk bomuld. GOTS er den eneste internationalt anerkendte mærkningsordning, der garanterer at stoffet er økologisk, at der ikke bliver brugt kemiske sprøjtemidler i dykningen af bomulden, ingen skadelig kemi på noget tidspunkt i processen og gode forhold for arbejderne i alle led af produktionen.

Q: Hvorfor er jeres tøj ikke farvet?

A: Fordi farvning kræver brug af tunge kemikalier, som bliver siddende i stoffet og kan overføres til huden – også økologisk tøj, der er farvet. Vores ønske har været at lave det sundest mulige tøj.

Q: I anbefaler, at jeg vasker tøjet på 30 grader, men bliver det rent?

A: Vi anbefaler, at du vasker dit tøj på 30 grader, fordi det er bedst for miljøet og for din pengepung, og fordi tøjet bliver lige så rent på 30 grader som på højere temperaturer, hvis du bruger det rette vaskepulver. Tøjet tager dog ikke skade, hvis du foretrækker at vaske det ved højere temperaturer.

Q: Hvad gør jeg, hvis jeg vil sende mine varer retur?

A: Hvis du ønsker at returnere dine varer, skal du skrive en mail til info@ecobee.dk eller ringe til os på (+45) 25 33 30 80. Varerne returneres til EcoBee, Maglemosevej 49, 2900 Hellerup, Danmark. Varerne skal være ubrugt og returneres i original emballage. For mere information læs venligst vores handelsbetingelser her.

Q: Hvordan ved jeg, hvilken størrelse jeg skal bestille?

A: Vores størrelser er standard EU-størrelser. 

Q: Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har modtaget min pakke?

A: Du kan altid tracke din ordre. Du får en mail, hvor du kan se status på din ordre, når du har bestilt. Hvis du ikke har modtaget din pakke inden for den oplyste leveringstid, kan du altid kontakte os, så vil vi sørge for at hjælpe dig.

Q: Kan tøjet byttes?

A: Du kan bytte dine varer inden for 30 dage. Har du for eksempel bestilt en forkert style eller en forkert størrelse, skal du blot sende os en mail, så sørger vi for at hjælpe dig.